Bewoner vanuit Alwel

Mijn situatie thuis was lastig, dus ik stond vanaf mijn 18e op mijn eigen benen. Zo heb ik eerst een poos antikraak gewoond. Ik kende toen een aantal mensen die al bij 4allwonen gewoond hadden. Op die manier maakte ik kennis met het project. Toen ik nog antikraak woonde heb ik gebeld voor een gesprek. Ik kwam met hun tot de conclusie dat ik eigenlijk geen begeleiding nodig heb, dus toen heb ik me via Klik wonen aangemeld. Het was het wachten waard, ik ben blij dat ze mij hebben gekozen voor de woning.  Het is dus niet mijn eerste keer uit huis maar wel de eerste keer mijn eigen plek. Je leert altijd wel wat wanneer je op jezelf woont, ik merk bijvoorbeeld dat ik goed heb geleerd prioriteiten te stellen, ten opzichte van mijn vrienden die nog thuis wonen.

Gezellig en onafhankelijk

Ik ben niet altijd bij de groepsbijeenkomsten omdat ik veel werk, maar als ik er ben is het zeker gezellig. We wonen er samen maar iedereen heeft natuurlijk ook zijn eigen leven, en dat is normaal! Ik ken één van mijn buren al van toen ik heel jong was. Als ik iemand tegen het lijf loop wanneer ik thuis kom, maak ik gezellig een praatje en worden we weer even op de hoogte gesteld van hoe alles gaat met elkaar. Of als je bij iemand aanbelt om te vragen of ze willen helpen dan staat iedereen daar voor open. 

Fijne ondersteuning met wonen

Begeleiding betekent niet dat jij onder de loep genomen wordt. De ene bewoner heeft problemen thuis, de ander financieel, het kunnen allerlei redenen zijn. Hier bij 4allwonen krijgen ze daar hulp bij.  Ik vind het belangrijk en ook goed dat iedereen geholpen wordt. Omdat ik zo vroeg uit huis ging moest ik ook veel leren en als ik terug kijk had ik misschien ook dingen anders gedaan. Daar is dat soort ondersteuning fijn voor. Bij op jezelf wonen komt altijd meer kijken dan je in eerste instantie denkt.