Bewoner vanuit GGZ WNB

Ik ben hier gekomen vanuit GGZ WNB. Ik heb een lastige thuissituatie waardoor ik het niet meer fijn vond om thuis te wonen. Voor mijn mentale gesteldheid was het beter om een andere plek te vinden. Ook vanuit mijn psycholoog werd dit gezegd. Toen ben ik gaan googelen, Maar het was allemaal heel erg begeleid, daar was ik te zelfstandig voor. Toen ik 4allWonen zag vond ik het perfect! Ik heb een intake gedaan en toen ben ik geaccepteerd.

Een fijne plek om te wonen

Het duurde niet heel lang voordat ik hier mocht komen, na inschrijving heb ik ongeveer 3 maanden gewacht. Het is fijn om hier te wonen, het kan echt heel erg gezellig zijn, je kent normaal je buren niet zo goed maar ik ken echt iedereen in dit gebouw. Ik vind het vooral een fijn idee dat je niet zomaar op straat beland, ze helpen je echt.

Eén keer in de zes weken is er een groepsbijeenkomst. Daar wordt van alles besproken; gaat alles goed, kan er iets beter? Maar je ervaart hier bijna geen overlast van medebewoners, niet meer dan je op andere plekken zou hebben. Soms als mensen weggaan is het even opnieuw je weg vinden, maar iedereen hier is erg sociaal en open.

Precies goed voor zelfstandigheid

Eigenlijk is de twee jaar dat je hier zit precies genoeg om helemaal zelfstandig te worden. Toen ik hier kwam had ik begeleiding, en ik merk dat ik dat nu niet meer nodig heb.

Begeleiding is per week een uurtje een gesprek. Als je ergens problemen mee hebt kan je dat bespreken en dan zoek je een oplossing daarvoor. Omdat ik in het begin geen opleiding of werk had zocht ik naar structuur, contact en wilde ik graag terug in de maatschappij. Zelfs mijn begeleider zei dat ze nooit hadden kunnen dromen dat het zo snel zo goed was gegaan.

Ik vind het belangrijk dat je aan activiteiten mee doet, want het wordt er alleen maar beter van.